Een extra WATER-pomp van de Vredeskerk.vredeskerk 3

Tijdens de kerkdienst op de zondag van Werelddiaconaat in 2014 heeft de Vredeskerk in Nijkerk speciale aandacht geschonken aan het werk van Stichting WATER en The Well Foundation Ethiopia.

Een extra WATER-pomp van de Vredeskerk.

Tijdens de kerkdienst op de zondag van Werelddiaconaatin 2014 heeft de Vredeskerk in Nijkerk al enkele keren speciale aandacht geschonken aan het werk van Stichting WATER en The Well Foundation Ethiopia.

Tijdens de diensten werd er op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de initiatieven van Stichting WATER en The Well Foundation.
In 2009 werd tijdens de collecte een korte, informatieve presentatie gegeven
.
In het voorjaar van 2010 besloot de diaconie om uit de reserves een extra waterpomp te financieren die in het najaar van 2010 gerealiseerd is.

vredeskerk 1

vredeskerk 2

Op verzoek van de ZWO-werkgroep heeft een bestuurslid van Stichting WATER enkele flessen water getapt uit die 'Vredeskerk-pomp'.

In 2011 werd als introductie op de dienst een PowerPoint presentatie getoond. Het thema van de dienst was: 'Loop naar de pomp', ook concreet gemaakt met een werkende waterpomp die voor in de kerk was neergezet.

De kinderen konden na de kindernevendienst een bekertje water halen. Water, waaraan water was toegevoegd dat daadwerkelijk uit de pomp in Ethiopië kwam. Overigens was aan het water ook limonadesiroop toegevoegd.

Telkens werd er gecollecteerd voor Stichting WATER dat mooie bedragen opleverde.