Vier vrienden uit Huizen, allen met een grote passie voor koken, organiseerden in 2015 een vijftal diners.

Zij bestemden de netto opbrengst  voor stichting WATER. Wij zijn er trots op dat zij ons weer gekozen hebben. Enkele jaren geleden organiseerden zij een Kuiertocht door Huizen met prachtige en heerlijke culinaire stops (zie onder 'Stichting WATER in actie').

Het project van dit jaar heeft de naam gekregen: ‘Zal ik koken ?’.  De koks gebruiken mooie ingrediënten en zoeken hiervoor, met succes, sponsoren.  Hierdoor wordt de netto opbrengst zo hoog mogelijk.

Tijdens het voorgerecht geeft één van de bestuursleden van Stichting WATER een korte presentatie over stichting WATER. Dit maakt een prachtige verbinding tussen het diner van die avond en het doel; in dit geval het schone drinkwater.

Een prachtig project, met aan alle kanten winst;  kokers die met passie koken, een heerlijk en gezellig diner voor hun gasten, voorlichting over een mooi project en….. een mooie financiële opbrengst.

Stichting WATER heeft dit project aangemeld bij de gemeente Huizen in het kader van hun project Millenniumdoelen.

Inmiddels heeft de gemeente Huizen aangegeven dat het project 'Zal ik koken ??' voldoet aan de voorwaarden van het project Millenniumdoelen en is de aanvraag inmiddels goedgekeurd. De gemeente Huizen heeft de netto opbrengst met € 2.000,- verhoogd !!