een spotje bij  Groot Nieuws Radio,  2014

Project KENGI,

een spotje bij  Groot Nieuws Radio,  2014

Stichting WATER kreeg in 2013 reclametijd op de radiozender Groot Nieuws Radio (1008 AM)  van een bedrijf.

In samenwerking met Groot Nieuws Radio en een reclamebureau heeft stichting WATER een radiospotje ontwikkeld. Tegelijk hebben wij een concreet project gezocht in Ethiopië voor deze actie.

Wij hebben gekozen voor een schoondrinkwatervoorziening bij een school in Shire, in het noorden van Ethiopië.

Het project hebben we ‘Kengi´ genoemd, naar één van de leerlingen van de school.

De school van Kengi

Kengi-1

De school van Kengi staat in Shire, een plaats in het noorden van Ethiopië.
Het is een grote school waar ongeveer 3000 kinderen les krijgen.
De leerlingen zijn tussen de 4 en 16 jaar.Kengi-2  De GPS coördinaten van de school zijn:
NB: 14.104069,  OL: 38.274206

Voor de hele school was er niet meer dan een zwak stroompje water uit een tuinslag
Wat daar de gevolgen van zijn laat zich raden.
De contacten die wij hadden met de school gaven aan dat het personeel van de school zeer gemotiveerd was om op een verantwoorde manier het water te gebruiken.

Reacties op het Radiospotje

Het radiospotje was drie maanden voor de zomer en drie maanden aan het eind van het jaar diverse malen per dag te horen.
De reacties waren heel verrassend.

Enkele voorbeelden:

• Een prachtig bedrag van een zondagschool uit Rijssen
  • Een aantal giften als reactie op de verspilling van water rond de Ice Bucket Challange acties.
  • Mooie bedragen uit alle hoeken van het land.

Het project heeft het mooie bedrag opgeleverd van € 4.244,44
Stichting WATER heeft dit bedrag aangevuld tot het benodigde bedrag voorde waterpomp. Eind 2014 is de pomp gerealiseerd.

De  toekomst  van deze scholieren begint met schoon water:Kengi-3

dan zijn ze gezonder, kunnen vaker naar school en kunnen hun toekomst (en ook hun land) beter opbouwen.

Een prachtig resultaat waarvoor wij alle gevers heel hartelijk danken.

Ook bedanken wij het bedrijf dat de reclametijd heeft geschonken, evenals Groot Nieuws Radio en hun reclamebureau voor de welwillende medewerking.